Ana sayfa » Havayolları » easyJet plastik şişelerden yapılmış üniforma kullanacak
easyJet plastik şişelerden yapılmış üniforma kullanacak

easyJet plastik şişelerden yapılmış üniforma kullanacak

İngiltere merkezli düşük maliyetli havayolu easyJet, kabin ekibi ve pilotlar için her biri yaklaşık 45 geri dönüştürülmüş plastik şişeden yapılmış yeni üniformaları tanıttı.


Üniformanın kullanımının yaygınlaşmasıyla, her yıl yaklaşık yarım milyon plastik şişenin plastik atık haline gelmesinin önleneceği tahmin ediliyor.


Havayolu 5 yıl içinde bu üniformalarla 2.700.000 plastik şişenin çöplüklere veya okyanuslara karışmasını engellemeyi planlıyor. EasyJet yüksek teknoloji ürünü malzemenin, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretildiğini ve geleneksel polyesterden %75 daha düşük karbon ayak izine sahip olduğunu açıkladı.


easyJet bir taraftan uçak içi tek kullanımlık plastik malzemelerin azaltılması ve mümkün olduğunca geri dönüştürülebilir alternatiflerle değiştirilmesi için çalışmalarını yürütüyor.


easyJet Kabin Hizmetleri Direktörü Tina Milton şunları söyledi:


“İklim değişikliği hepimiz için bir sorun ve easyJet’te karbon emisyonlarını ve atıkları nerede azaltabileceğimizi görmek için operasyonumuzun tüm bölümlerine bakıyoruz.


“Geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış bu yeni pilot ve kabin ekibi üniformasını lanse etmekten heyecan duyuyoruz. Sürdürülebilirliğin ekiplerimiz ve müşterilerimiz için önemli bir konu olduğunu biliyoruz.

Benzer Haberler