Google, yeni seyahat sitesinin lansmanını yaptı.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, seyahat için en iyi zamanı bulan, nerede konaklamanız gerektiğini belirleyen ve bu seyahatın tahmini maliyetini hesaplayan yeni seyahat özelliğini sundu.

Bu özellik, Google’ın yıllardır seyahat hizmetlerinde yaptığı bazı girişimlerinin sonucu diyebiliriz. Google, 2011 yılında bir seyahat yazılımını satın alarak Google Uçak aramasını devreye aldı. 2016 yılında ise Google Trips uygulamasını devreye soktu, ancak Ağustos 2019’da bu hizmeti sonlandırdı ve yerine seyahat hizmetlerini diğer ürünleriyle (Google Maps gibi) birleştirmeye karar verdi.

google-travel

Yeni özellik, Gmail veya Google Haritalar’a güvenen Google kullanıcılarını daha da heyecanlandıracaktır, çünkü bu sistem arama geçmişiniz ve tercihleriniz hakkında bilgi edindikçe sağladığı öneriler de iyileşecektir ve doğal olarak daha isabetli sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Google artık kullanıcılara yaklaşan seyahatler , ileride yapmak istediğiniz seyahatler (aradığınız uçuşlara göre) ve geçmiş seyahatlerinize ilişkin bilgileri gösterecektir.

En iyi seyahat zamanınızı planlayın

Örnek olarak Roma’ya gitmek istediğinizi biliyorsunuz, ama Roma’ya ne zaman gideceğinizden emin değilsiniz. Google artık esnek tarihleri olan ve tatillerini doğru zamanlamak isteyen kişiler için bir özelliğe sahiptir. Yeni özellik sizin için tam bir danışman olacaktır. “Ne zaman seyahat edilmeli” ve “Ne kadar ödemeliyim” gibi sorularınıza rahatlıkla cevap verecektir. İstediğiniz tarihleri girerek gideceğiniz yerin hava durumunu, kalabalık olup olmadığını ve otel fiyatlarının nasıl değiştiğini görübilirsiniz.

En iyi konaklama yerinizi planlayın

Google size daha önce kaldığınız yerlere benzer oteller de gösterecektir. Alaçatı’da bir butik oteli sevdiyseniz, Google bunu hatırlayacak ve size benzer bir oteli başka bir destinasyonda gösterecektir.

Gerçek konaklama maliyeti öğrenin

Online otel rezervasyon yapmanın en sinir bozucu kısımlarından biri, araştırmanızın başında bir fiyat görmek ve sonunda daha yüksek bir fiyatla karşılaşmaktır. Google, kullanıcılara vergiler ve diğer ücretler dahil toplam maliyetini görme fırsatı vererek bu sorunla mücadele etmek istiyor.