Neden hala online rezervasyon yerine seyahat acentası kullanılıyor?

90’lı yıllarından beri booking.com başta olmak üzere online otel rezervasyon siteleri sehayatte yeni bir çağ açmış olmasına rağmen günümüzde hala seyahat acentalarının aktif bir röl oynadığını görüyoruz. Aşağıda insanların neden hala sehayat acentarını kullanmalarının sebeplerini derlemeye çalıştık.

1- Daha az stresli seyahat

Bir yaz tatili veya balayı için rezervasyon yaparken, sehayat edenlerin en son düşünmesi gereken şey rezervasyonu merak etmesidir. Bir seyahat acentesi, bu özel anıları sizin için ayarlar ve size sadece bavulunuzu hazırlamak kalır.

2- İndirimli fiyatlar

Seyahat uzmanları tedarikçiler aracılığıyla özel indirim ve promosyonlara erişimleri olur. Normal şartlarda bir online rezervasyon sitesi (OTA) üzerinden kullanamayacağınız ücretsiz yemek, yüksek kategoride bir oda veya havalimani transferi sağlayabilirler.

3- Zaman tasarrüfü

Çoğu kişi tatil planı yaparken onlarca siteyi saatlerce dolaşır, farklı reklamları gördükçe kafası karışır ve sonunda günlerce aradığı oteli veya planı bulamaz. Seyahat danışmanları, tercihlerinizi temel alarak uçak, transfer, konaklama ve turları bir araya getirerek özel bir seyahat programı oluşturur. Siz de zamanınızı başka şeylere ayırabilirsiniz.

4- İptal korkusu

Özellikle yüksek sezonlarda seyahattan bir iki gün önce rezervasyon yaptığınız siteden otelde müait oda olmadığını ve başka bir otele kaydırmak zorunda kaldıklarını belirten bir mail alabilirsiniz. Bu durum tabiiki acentadan yapılan rezervasyonlar için de geçerlidir fakat acenta sizin adınıza son dakikaya kadar hakkınızı savunur ve sizi memnun edecek şekilde sonuçlanır.