Seyahatte yanınızda bulunması gereken eşyalar

Seyahat çantası, seyahat ütüsü, seyahat yastığı, seyahat adaptörü ve diğerleri.Seyahatte yanınızda bulunması gereken eşyaları derledik..

Uzunca bir süre bu anı planladınız.Para biriktirdiniz, yıllık izinlerinizi ayarladınız.Otelinizi ve uçak biletinizi aldınız.Yurtdışına gidecekseniz pasaportunuz, vizeniz ,seyahat sigortanız tamam. Sıra geldi yolculuk için hazırlanmaya.Peki yanınıza ne alacaksınız? Bugün sizler için seyahatte yanınızda bulunması gerekli eşyaları derledik.Tüm eşyalar için olmazsa olmaz diyemeyiz ,artık siz bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yaparsınız :)Marka, model maalesef tavsiye edemem.

Seyahat çantası :

Tonlarca marka ,büyüklük, kalite ve fiyat arasından kendinize uygun olanını seçmeniz gerekiyor.Benim tavsiyem taşımanın kolay olması açısından tekerlekli yani çekçekli seyahat çantalarını seçmeniz.Su geçirmeyen modeller de mevcut.Unutmayın seyahat çantalarına uçaklarda, otobüslerde pek iyi davranmaz, maalesef sağa sola gelişigüzel fırlatırlar.Bir diğer önemli konu da bagajınızı tanıyabilmeniz, bunun için üzerine bir etiket yapıştırmanız faydalı olabilir.Uçak yolcuları için eğer uzun süre kalmayacaksanız kabin içine alınabilen küçük çantaları kullanmanız iyi olabilir. Böylece bagaj teslimi ve bagaj beklemek için zaman kaybetmezsiniz.

seyahat çantası
seyahat çantası

Seyahat ütüsü

Bugün bir çok otelde odada veya kat hizmetlerinde ütü bulma şansınız var.Ancak ben işimi garantiye almak istiyorum diyorsanız yanınızda bir seyahat ütüsü bulundurmakta fayda var.Piyasada 3-4 marka, model mevcut.Seyahat ütülerinin fiyatları 150 TL civarında (Ocak 2020).

seyahat ütüsü
seyahat ütüsü

Seyahat yastığı

Otobüste veya uçakta boyun ağrısı yaşamamak,rahat uyumak  için seyahat yastığı tercih edebilirsiniz. Piyasada 15-65 TL arası fiyatlar var.Seyahat yastığı alırken ergonomik olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

seyahat yastığı
seyahat yastığı

Uyku Göz maskesi

Özellikle aydınlıkta uyuyamayan yolcular için tavsiyem bir göz maskesi almanız.Çok ucuza bulunabilen bu maskelerin 3D seçenekleri de mevcut.Çocuklar için şirin olanları veya kadınlar için daha şık olan modellerde gördüm.

Telefon ,pad şarj aleti

Gittiğiniz yerde telefonunuzun veya padinizin şarjının bitmesi bazen kabus olabilir.Bü yüzden şarj aletlerinizi çantanıza yerleştirmeyi unutmayın.

Seyahat Adaptörü

Yurtdışına çok çıkanlar bilir.Bazı ülkelerdeki prizler bizdekilerle farklıdır.Bu yüzden eğer yurtdışına çıkıyorsanız ve ülkede standart prizlerin nasıl olduğunu kontrol edecek vaktiniz olmamışsa yanınıza bir priz çevirici adaptör almanız da fayda var.Piyasada 15-20 TL ye bulabileceğiniz bu ürünler bazen hayati önem taşıyabiliyor.Otellerde birçok zaman ödünç alabileceğiniz adaptörler olsa da siz işinizi garantiye alın.

Mevsimlik giysiler

30 derecelik sıcaklıkta kalın kazaklarla veya 5 derecede ince gömleklerle dolaşmak istemiyorsanız gideceğiniz yerdeki hava durumunu mutlaka önceden kontrol edin ve mevsime uygun kıyafetler seçin

Kişisel bakım ürünleri

Otellerde bulabilseniz de diş macunu, şampuan, duş jeli, terlik gibi kişisel bakım ürünlerini yanınıza almakta fayda var.Neticede otellerdeki ürünler çoğunlukla ucuz ürünlerdir ve hassas yolculara uygun olmayabilir.

Sürekli kullandığınız ilaçlar

Eğer devamlı kullandığınız ilaçlar varsa bunları seyahat çantanıza eklemeyi unutmayın. Gittiğiniz yerde eczane aramak zorunda kalmayın.