Ana sayfa » Turizm istatistikleri » 2022 Yılı Dünyanın en Değerli Hava Yolu Şirketleri Açıklandı
KKTC'nin Yeni Havayolu: Mavi Girne Havayolları

2022 Yılı Dünyanın en Değerli Hava Yolu Şirketleri Açıklandı

Marka değerleme ve strateji danışmanlığı şirketi Brand Finance, 2022 yılı için dünyanın en değerli havayolu şirketlerini açıkladı.


Araştırmaya göre dünyanın dört bir yanındaki havayolu markaları, COVID-19 pandemisinin etkisinden sıyrılarak büyümeye geri dönüyor.


Havayolu sektörü, devletlerin salgını kontrol edebilmek amacıyla uyguladığı seyahat kısıtlamaları nedeniyle büyük kayıplar yaşadı. Birçok havayolu markası yeniden büyürken, henüz pandemi öncesi marka değerlerine dönemediler.


A.B.D’li şirketler Delta, American Airlines ve United Airlines Brand Finance’in sıralamasında ilk üç sırayı korudu. Delta 7.3 milyar dolar marka değeri ile birinci olurken, American Airlines 6.3, United ise 5.5 milyar dolar marka değerine sahip.

Kaynak: Brand Finance


Bu üç Amerikan devini, 5 milyar dolar ile Emirates, 4.9 milyar dolar ile Southwest Airlines, 2.5 milyar dolar ile Air Canada takip etti. Alman Lufthansa ve Air China yaklaşık 2,4 Milyar Dolarlık değerleriyle yedinci ve sekizinci sırayı aldılar. China Southern ve ANA dokuz ve onuncu sırada listeyi tamamlıyorlar.


Türk Hava Yolları sıralamada 19. pozisyonda kendine yer bulurken ilk 50’ye başka bir Türk havayolu giremedi.


Kurumun bir diğer araştırması lokal pazarlarında ‘Dünyanın En Güçlü Havayolu Markaları’ endeksinde Kanadalı WestJet birinci sırayı alırken, Japon ANA ikinci, Southwest ise üçüncü sırada yer aldı. Bu üçünü Qantas ve Jet2 takip etti.

Benzer Haberler