Ana sayfa » Türkiye » THY Üst Yönetiminde Büyük Değişim: Bolat ve Ekşi Ayrıldı
THY Üst Yönetiminde Büyük Değişim: Bolat ve Ekşi Ayrıldı

THY Üst Yönetiminde Büyük Değişim: Bolat ve Ekşi Ayrıldı

Türk Hava Yolları (THY), üst yönetim kadrosunda köklü bir değişikliğe giderek İcra Komitesi Başkanlığı ve Genel Müdürlük dahil olmak üzere birçok kritik pozisyonda atama yapıldığını duyurdu.


Yönetim Kurulu Başkanı Değişti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Bolat emekli olarak görevinden ayrıldı. Boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Prof. Dr. Murat Şeker atandı.

Ayrıca, İcra Komitesi Üyesi Ramazan Sarı istifa yoluyla görevinden ayrılırken, münhal bulunan İcra Komitesi Üyeliklerine Ahmet Olmuştur ve Metin Gülşen getirildi.

Genel Müdürlük Makamına Yeni Atama

Uzun süredir THY bünyesinde Genel Müdür olarak görev yapan Bilal Ekşi emekli oldu. Yönetim Kurulu kararıyla, Bilal Ekşi’den boşalan Genel Müdürlük makamına, halihazırda Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Olmuştur atandı. Şirket, emekli olan Bilal Ekşi’ye ortaklığa sağladığı katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Yönetim Kadrosunda Diğer Atamalar

Genel Müdürlük bünyesindeki diğer üst düzey pozisyonlarda da bayrak değişimi yaşandı:

  • Metin Gülşen, Muhasebe ve Mali Kontrol Başkanlığı görevinden Genel Müdür (Mali) Yardımcılığı görevine atandı.
  • Harun Baştürk, Satış Başkanı (1. Bölge) pozisyonundan Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı görevine getirildi.

Gözden Kaçmasın