Ana sayfa » Havayolları » Qatar Airways, Covid iadelerinin %96’sını tamamladı
qatar-airways

Qatar Airways, Covid iadelerinin %96’sını tamamladı

Qatar Airways, covid-19 iptalleri nedeniyle Mart ayından bu yana yaklaşık 600.000 yolcuya 1,2 milyar ABD dolarının üzerinde para iadesi yaptığını açıkladı.


İadelerin % 96’sını tamamladığını belirten havayolu, artık normal süre olan 30 günde iade uygulamasına geçtiğini söyledi.


Qatar Airways tarafından yapılan açıklamada, %36’lık bir kesimin de bilet değişikliği, veya %10 bonuslu seyahat voucherı gibi alternatifleri değerlendikleri belirtirtilirken grubun CEO’su Akbar Al Baker şunları söyledi:


“COVID-19’un küresel seyahat üzerindeki etkisiyle, yolcular planlarını son dakikada değiştirmek zorunda kaldılar ve belirsizlik sebebiyle plan yapmak çok zorlaştı. İstedikleri ve hak ettikleri şey esneklik ve güvenilirlik iken Qatar Airways’de güvenebilecekleri bir havayolu bulmalarını umuyoruz. İadeler için ödediğimiz meblağ şüphesiz nakit akışımızı etkiledi, ancak müşterilerimiz ve ticaret ortaklarımız için doğru şeyi yapmak bizim görevimiz ve bir havayolu olarak bunu göğüsleyebilecek kadar güçlüyüz.”


Qatar Airways, krizin zirvesinde iade taleplerinin günde 10.000’i aştığını ve seyahat acentalarına geri ödeme yapmak için GDS sistemlerini kullandığını söyledi.

Benzer Haberler