Ana sayfa » Havayolları » Qantas, dünyanın en güvenli havayolu seçildi.
Qantas, dünyanın en güvenli havayolu seçildi.

Qantas, dünyanın en güvenli havayolu seçildi.

Dünyanın tek güvenlik ve ürün derecelendirme sitesi olan AirlineRatings.com , Qantas’ı 2020 için en güvenli havayolu olarak seçti.

AirlineRatings.com ayrıca izlediği 405 havayolundan en güvenli 20 havayolunu ve en güvenli düşük maliyetli 10 havayolunu duyurdu .

İlk yirmi havayolu şirketi sırasıyla şınlar oldu: Qantas, Air New Zealand, EVA Air, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines , TAP Portekiz, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus ve KLM.

AirlineRatings.com Genel Yayın Yönetmeni Geoffrey Thomas , ” Bu şirketler havayolu endüstrisinde önde gelen ve güvenlik konusunda başı çeken firmalar ” dedi . Thomas, “Qantas, son 60 yılda neredeyse her büyük operasyonel güvenlik geliştirmesinde lider havayolu olmuştur ve jet hatası nedeniyle yaşadığı ölümlü bir kaza yoktur diye ekledi.

AirlineRatings.com editörleri ayrıca en güvenli 10 düşük maliyetli havayolunu da belirlediler. Bunlar alfabetik sırayla: Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, Jetblue, Volaris, Vueling, Westjet ve Wizz.

Seçimler yaparken , AirlineRatings.com editörleri ve sektör danışmanları sayısız kritik faktörü dikkate almaktadır.Bunlar : havacılığın yönetim organlarının ve derneklerin denetimleri; hükümet denetimleri; havayolu kazası ve ciddi olay kaydı, filo yaşı, mali durum ve pilot eğitim ve kültürü gibi.

AirlineRatings.com editörleri karar verirken sadece ciddi sorunlara bakarlar.

“Tüm havayollarının her gün sorunları olur ve birçoğunun havayolu operasyonel sorunları yerine uçak veya motor üretimi sorunları vardır. Uçuş ekibinin sorunları nasıl yönettiği güvenli bir havayolu ve güvenli olmayan arasındaki farkı yaratır.Dolayısıyla tüm sorunları aynı kefeye koymak yanıltıcı olacaktır.’

AirlineRatings.com Hakkında

AirlineRatings.com , benzersiz yedi yıldızlı derecelendirme sistemini kullanarak 405 havayolunun güvenlik ve uçuş içi ürününü derecelendirir. 195 ülkeden milyonlarca yolcu tarafından kullanılırken güvenlik ve ürün derecelendirmesi için endüstri standardı haline geldi. Editör ekibi, 50 ödül ve 28 endüstri kitabıyla dünyanın en tecrübeli ekiplerinden biridir

Diğer havayolları haberleri

British Airways, Heathrow’da asistan robotları test edecek

2019 ‘da 18 havayolu iflas etti.

Hyundai ,Asiana Airlines’ı satın alıyor.

Benzer Haberler