Ana sayfa » Türkiye » Eski TÜROB Başkanı Sinan Babila Hayatını Kaybetti
Eski TÜROB Başkanı Sinan Babila Hayatını Kaybetti

Eski TÜROB Başkanı Sinan Babila Hayatını Kaybetti

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) kurucu başkanı ve Türk turizminin öncü isimlerinden Sinan Babila’nın vefatı, sektörde derin bir üzüntü yarattı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Babila, 1969’da Taksim Kervansaray Oteli’ni devralarak profesyonel otelciliğe adım atmış, ardından TÜROB’un kuruluşunda ve gelişiminde kilit rol oynamıştı.

Cenaze Töreni: Merhumun cenazesi, 29 Ağustos Cuma günü kılınacak Cuma namazının ardından Etiler Camii’nden kaldırılarak Kilyos Mezarlığı’na defnedilecektir.

Sinan Babila, yalnızca otelcilik sektöründe değil, aynı zamanda turizmin kurumsallaşmasında da iz bırakan bir isimdi. TÜROB’un uluslararası tanınırlığını artırmak için yürüttüğü çalışmalar, Türkiye’nin turizmdeki küresel konumuna katkı sağladı. Meslektaşları tarafından vizyonerliği ve sektöre kazandırdığı etik değerlerle anılan Babila, ardında güçlü bir miras ve saygıyla hatırlanacak bir kariyer bıraktı.

‘TÜROB Başkanı Müberra Eresin yayınladığı baş sağlığı mesajında şunları söyledi. ” TUROB önceki dönem başkanlarımızdan, Türkiye Otelciler Birliği Kurucu Başkanı, Türk turizminin duayeni ve vefalı dostumuz Sayın Sinan Babila’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Acımız tarifsizdir.”
”Merhum Başkanımız Sinan Babila’ya Allah’tan rahmet; başta kederli ailesi olmak üzere tüm yakınlarına, dostlarına, TÜROB üyelerimize ve turizm camiamıza başsağlığıve sabırlar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

Gözden Kaçmasın