Ana sayfa » Güncel » Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi: 2021 yılında 100 milyondan fazla çalışan seyahat ve turizm sektörüne dönebilecek

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi: 2021 yılında 100 milyondan fazla çalışan seyahat ve turizm sektörüne dönebilecek

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), 2021 yılında dünyada 100 milyondan fazla çalışanın seyahat ve turizm sektörüne dönebileceğini açıkladı.

Sektör Mart sonundan itibaren normalleşmeyi beklerken yoğun bir yaz sezonu bekleniyor. Birçok büyük seyahat şirketi ileriye dönük rezervasyonlarda önemli bir artış bildirdi.

Geçen yıl, salgının en yüksek olduğu dönemde WTTC, 174 milyon küresel seyahat ve turizm çalışanın risk altında olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu. Bununla birlikte, en son analizinde, WTTC’nin en iyimser senaryosu, 111 milyon işin yeniden canlandırılabileceğini öngörüyor. Ancak bu rakam, 2019 rakamlarının %17 altında olacak.

WTTC Başkanı ve CEO’su Gloria Guevara şunları söyledi:

“Maske takma, aşılama uygulaması ve seyahat öncesi testler sayesinde uluslararası seyahatin kapısını bir kez daha açan güçlü bir seyahat yazını dört gözle bekliyoruz.

En son araştırmamız bunu destekliyor ve önümüzdeki yıl küresel Seyahat ve Turizm sektörü için ufukta kesinlikle umut olduğunu ve 111 milyona kadar istihdamın geri dönme ihtimalini gösteriyor.

Bu öngörülen sonuç muazzam bir rahatlama sağlayacak ve uzun zamandır büyük ölçüde seyahat kısıtlamalarının yükünü çeken bir sektör için uzun zamandır beklenen normalleşmenin başlangıcı olarak memnuniyetle karşılanacaktır.

Şimdi, WTTC’nin salgının en karanlık günlerinden bazılarında sektörü kurtarma ve destekleme konusundaki kararlılığı ve kararlılığı sayesinde sektörün geri dönüşünün gerçeğe dönüşeceğine inanıyoruz.

Ancak rehavete kapılmamalıyız, hala önümüzde uzun bir yol var ve önümüzdeki yolda daha birçok tümsekle karşılaşacağız. İngiltere ve ABD gibi çok turist gönderen ülkelerdeki yapılacak aşılar, pandemiden çıkıp seyahatin tekrar normalleşeceği bir dünyaya doğru yol almamıza yardımcı olacaktır.”

Yeni araştırmaya göre, en iyi senaryoda, seyahat ve turizm’in küresel gayri safi yurt içi hasılaya katkısı 2019 rakamlarına göre % 17 azalarak 7,4 trilyon ABD dolarına düşeceği öğrenildi.

Kaynak: WTTC

Benzer Haberler