Ana sayfa » Aktüel » 2020 Patara Yılı Olacak !
2020 Patara Yılı Olacak !

2020 Patara Yılı Olacak !

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya ilinin Kaş ilçesinde bulunan Patara antik kentinin gelecek yıl Türk turizm politikasının odak noktası olacağını açıkladı.
Hükümet, ülkenin en önemli arkeolojik alanlarından birini tanıtmak ve daha fazla dikkat çekmek amacıyla 2020’yi Patara yılı ilan etti.
Antik kent, Noel Baba olarak da tanına St. Nicholas’ın doğum yeri olarak da bilinir. St.Nicholas, muhtaçlara yardım eden bir Hıristiyan piskoposuydu. Ölümünden sonra, hediye verme efsanesi tüm dünyaya yayıldı ve Noel hediyelerini dünyadaki çocuklara getiren efsanevi Noel Baba karakterine dönüştü.
Geçen yıl, hükümetin miras alanlarındaki turizmi artırma politikalarının bir parçası olarak, 2018,Göbeklitepe yılı olarak adlandırılmıştı
Şehir MÖ 333’te Büyük İskender in hakimiyetine geçti. Helenistik Dönem boyunca Likya Konseyi binası inşa edildi. Konsey binası, Likya’da demokrasinin sembolü ve eski ihtişamının bir işareti olarak kabul edilir.
Romalı general Brutus MÖ 42’de Patara’yı ele geçirdi. Likya yerleşimi daha sonra İmparator Claudius tarafından ilhak edildi ve Akdeniz boyunca büyüleyici plajları ile muhteşem bir Roma şehrine dönüştü.
Şehir daha sonra Bizans ve Osmanlı kontrolü altına girdi. Günümüzde ziyaretçiler hala Patara’nın geniş, sakin plajlarına akın ediyor.

Benzer Haberler