Ana sayfa » Oteller » Hyatt’tan 2.6 Milyar Dolarlık Dev Satın Alma
Hyatt’tan 2.6 Milyar Dolarlık Dev Satın Alma

Hyatt’tan 2.6 Milyar Dolarlık Dev Satın Alma

Ünlü otel zinciri Hyatt, Playa Hotels’i 2,6 Milyar Dolar bedelle satın alıyor.


Anlaşmanın Playa hissedarlarının ve düzenleyici kurumların onayına bağlı olarak bu yılın sonlarında tamamlanması bekleniyor.


Hyatt bu anlaşma ile ‘herşey dahil’ segmentinde büyümeye devam ediyor. Grup daha önce 2021 yılında Apple Leisure Group’u bünyesine katmış 2024’te de Grupo Piñero ile %50 ortaklık kurmuştu.


Playa’nın Meksika, Jamaika ve Dominik Cumhuriyeti’nde herşey dahil yaklaşık 25 resort oteli bulunuyor.


Hyatt bu satın alma için herbir Playa hissesi karşılığında 13,50 dolar toplamda yaklaşık 2,6 Milyar Dolar ödeyecek. Hyatt halihazırda Playa’nın tedavüldeki hisselerinin %9,4’ünün sahibi konumunda.


Hyatt CEO’su Mark Hoplamazian, şunları söyledi;


“Hyatt, 2013 yılında Playa Hotels & Resorts’a yapılan yatırımla başlayan bir yolculukla her şey dahil alanında lider olarak kendisini sağlam bir şekilde kanıtladı. Hyatt Ziva ve Hyatt Zilara otellerimizden sekizinin sahibi ve işletmecisi Playa’nın işletme uzmanlığına ve olağanüstü konuk deneyimi sunumuna yıllardır saygı duyduk ve bundan faydalandık. Bu işlem, her şey dahil tatil köyleri için genişletilmiş bir yönetim platformu aracılığıyla tüm paydaşlarımıza daha fazla değer sağlarken portföyümüzü genişletmemize olanak tanıyor.”

Benzer Haberler