Bu yılki Paris Havacılık Fuarı, dünya havacılık devlerinden Boeing için alışılmadık derecede sessiz geçti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Air India Boeing 787 kazasının ardından Boeing, fuarda herhangi bir yeni uçak siparişi açıklamadı ve bunun yerine düşük bir profil sergilemeyi tercih etti.
Fuarda Avrupa merkezli rakibi Airbus, 21 milyar dolarlık önemli siparişler alarak dikkatleri üzerine çekerken, Boeing’in bu durumu, havacılık sektöründeki mevcut dinamikleri ve şirketin içinde bulunduğu hassas dönemi gözler önüne serdi. Bazı kaynaklar, Boeing CEO’su Kelly Ortberg’in de etkinliğe katılmaktan vazgeçtiğini belirtiyor.
Öte yandan, Türk Hava Yolları’nın (THY) fuarda Boeing siparişiyle ilgili bir “açığı kapatma” müzakeresi içinde olduğu ancak fuar sırasında herhangi bir kesin satış anlaşmasının duyurulmadığı da gelen bilgiler arasında. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Boeing ile aralarındaki fiyat ve motor maliyetleri gibi konulardaki farkı kapatmayı umduğunu, ancak Boeing yetkililerinin kaza nedeniyle Hindistan’a gitmek zorunda kaldıklarını belirtmişti.
Boeing, fuar öncesinde Mayıs ayında Katar Hava Yolları’ndan 130 adet 787 ve 30 adet 777X, Avilease’den ise 20 adet 737 Max siparişi gibi büyük anlaşmalar yapmıştı. Ancak Paris Air Show, şirket için yeni bir sipariş duyurusuyla sonuçlanmadı. Analistler, bu durumun şirketin yakın zamanda yaşadığı sorunlar ve kamuoyu nezdindeki imajını koruma çabasıyla ilişkili olabileceğini belirtiyor.
Fuar genel olarak Airbus’ın ticari uçak siparişlerinde öne çıktığı bir etkinlik olarak kayıtlara geçti. Boeing’in ise bir sonraki büyük havacılık fuarı olan Dubai Airshow’da daha güçlü bir dönüş yapması bekleniyor.
