Ana sayfa » Avrupa » İngiltere: Zorunlu Otel Karantinası Mahkemeye Taşındı
İngiltere: Zorunlu Otel Karantinası Mahkemeye Taşındı

İngiltere: Zorunlu Otel Karantinası Mahkemeye Taşındı

İngiltere’de PGMBM isimli hukuk bürosu, hükümetin seyahat dönüşlerinde uyguladığı otel karantinası kuralını gözden geçirmeyi reddetmesinin ardından konuyu mahkemeye taşıdı.

İngiltere, kırmızı listedeki ülkelerden dönenleri masraflarını kendileri karşılamaları koşuluyla 10 günlük zorunlu otel karantinasına tabi tutuyor.


Hukuk bürosu, aşıları tam olan kişileri, seyahat dönüşlerinde testleri negatif ise bir otelde on gün boyunca alıkoymanın ‘hukuksuz bir özgürlükten yoksun bırakma’ ve temel insan hakları ihlali olduğunu düşünüyor.


PGMBM’nin Yönetici Ortağı Tom Goodhead şunları söyledi: “Hükümetin bu politikanın insan haklarının temel bir ihlali olduğunu henüz anlamamış olması hayal kırıklığı yaratıyor. Çift doz aşı olan yasalara saygılı vatandaşlar otel karantinasından muaf olmalıdır. Kendilerini hapsetmek için ödeme yapmaları gerektiği fikri çok çirkin.”


Dava başarılı olursa, çift doz aşılı yolcular otellerde karantinada kalmak zorunda olmayacak ve hükümetin karantinada kalmak zorunda kalan aşılı yolcuların ücretlerini iade etmesi gerekebilir.


Hukuk bürosu, para iadesinin yanı sıra, hükümetin bu tür insanlara tazminat ödemesi olasılığını da değerlendirdiğini söyledi.


PGMBM, karantinada kalmış aşılı yolcuları hükümete karşı açılan davaya katılmaya davet etti.


Kuralın Şubat ayında başlamasından bu yana 100.000’den fazla kişinin otellerde karantinaya alındığı tahmin ediliyor.

Benzer Haberler