Ana sayfa » Oteller » Accor’dan 200 Milyon Euro’luk tasarruf paketi
Accor, 2022'nin İlk Yarısında 85 Yeni Otel Açtı

Accor’dan 200 Milyon Euro’luk tasarruf paketi

Fransız otel grubu Accor 2020 yılının ilk yarısına ait finansal verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklanan verilere göre grubun ilk altı aylık geliri geçen yılın ilk yarısına göre %52,4 düşerek 917 Milyon Euro olarak gerçekleşti. Covid-19 krizi nedeniyle gelirlerinde büyük düşüş yaşayan Accor, Mayıs ayında Fransız bankalarından 560 Milyon Euro tutarında ek kredi almıştı.


Krizin devam eden etkileri nedeniyle yeni bir tasarruf planını devreye alan Accor, bazı görevlerde gideceği otomasyon ve organizasyonel değişiklikleri kapsayan bu plan ile 200 Milyon Euro tasarruf etmeyi planlıyor. Şirketin ilgili plan çerçevesinde yaklaşık 1.000 çalışanla yollarını ayırması ve Paris’teki şirket merkezinin satışa çıkarılması bekleniyor.


Accor yılın ilk yarısı için yaklaşık 1,5 Milyar Euro zarar açıklarken ilgili zararın 1 Milyar Euro’luk kısmı nakti olmayan ve değer düşüklüğüne karşılık kaydedilen bir kalemden geliyor.


Accor’un RevPar geliri yılın ilk yarısında % 59 düşerken şirketin CEO’su Sébastien Bazin yeni tasarruf planıyla ilgili şunları söyledi:


‘Accor daha sade, daha yalın, daha çevik ve hatta sahaya daha yakın olmalıdır. Aldığımız aksiyonlar lider konumumuzu genişletmemize, karar verme sürecimizi daha verimli hale getirmemize ve toparlanmayı hızlandırmamıza olanak sağlayacaktır. Dayanışma ve bağlılık ruhu içinde şeffaf ve samimi bir şekilde uygulanacaklar.’

Grubun 3 Ağustos itibariyle dünya genelindeki 5.099 otelinin % 81’i faal durumda.

Benzer Haberler