Ana sayfa » Havayolları » IATA: Havacılıkta 25 Milyon kişinin işini kaybetme riski var
IATA: Havacılıkta 25 Milyon kişinin işini kaybetme riski var

IATA: Havacılıkta 25 Milyon kişinin işini kaybetme riski var

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA dün yayınladığı analizde, koronavirüs krizi nedeniyle havayollarına olan talebin düşmesi neticesinde havacılıkta 25 Milyon kişinin işini kaybetme riski taşıdığını belirtti.


IATA verilerine göre, dünyada yaklaşık 65,5 milyon insanın geçim kaynakları, seyahat ve turizm gibi sektörler de dahil olmak üzere havacılık sektörüne bağımlı. Bunlar arasında 2.7 milyon havayolu çalışanı da var. IATA analizi, üç ay sürecek ciddi seyahat kısıtlamaları senaryosunda, havacılık ve ilgili sektörlerde 25 milyon kişinin işini kaybetme riski olduğunu öngörüyor.

Bu senaryoda bölgesel dağılım şu şekilde olacak:


Asya-Pasifik-11,2 milyon kişi
Avrupa-5,6 milyon kişi
Latin Amerika-2,9 milyon kişi
Kuzey Amerika-2 milyon kişi
Afrika-2 milyon kişi
Orta Doğu– 0.9 milyon kişi

Aynı senaryoya göre, havayolu şirketlerinin 2020 yılındaki gelirleri bir önceki yıla göre 252 milyar dolar (% -44) düşebilir. İkinci çeyrek en kritik dönem. Talep % 70 düşerken havayolları 61 milyar dolar nakit sıkıntısı yaşıyor.


IATA daha önce hükümetlere yaptığı havayollarına destek olun çağrısını yenilerken CEO Alexandre de Juniac şunları söyledi:


“COVID-19’un havayolu sektörü üzerindeki yıkıcı etkisini yeterince açıklayacak hiçbir kelime yok. Ekonomik sıkıntı, havayollarına bağımlı işlerde çalışan 25 milyon insan tarafından paylaşılacak. Hava yolları salgın durduğunda iyileşmeye öncülük edebilmeleri için çalışabilir durumda olmalılar. Artık havayollarının yaşam çizgisi kritik bir öneme sahip. ”

Kaynak: IATA

Benzer Haberler