Ana sayfa » Aktüel » Türkiye 2019 da 32 lüks Hint Düğününe evsahipliği yaptı.
hint düğünü

Türkiye 2019 da 32 lüks Hint Düğününe evsahipliği yaptı.

Türkiye, bu yıl boyunca 32 milyon dolarlık Hint düğününe ev sahipliği yaptı ve 2019 bu açıdan bir rekor yılı oldu.

Talebin artmasıyla birlikte, Türkiye’nin Hint düğün endüstrisinde daha büyük bir rol oynamaya yönelik çabaları, dünya düğün turizminin ana pazarından giderek artan bir pay almasıyla başarılı bir sonuç verdi.

Hintli çiftlerin çoğu özellikle , bu yıl turizmde bir artışa sahne olan Antalya nın beldelerindeki lüks otelleri terccih etti.

Çoğu şehre özel jetlerle gelen yüzlerce misafirin katılımıyla genellikle üç gün ve üç gece süren düğünler, özellikle düşük sezonda kent turizmine önemli katkılarda bulunuyor.

Bu lüks düğünlerin sonuncusu 10-13 Aralık tarihlerinde Antalya’nın Serik ilçesinde yapıldı. Özel uçaklarla geldiği söylenen 200 misafir törene katıldı. Ayrıca, Antalya merkezli bir Hint düğünü organizasyonu şirketi olan Inventum Global tarafından düzenlenen etkinlik i.in Hindistan’dan şefler, dekoratörler ve teknik ekiplerin yanı sıra ekipmanın bir parçası da getirildi.

Türkiye’de 2019’dan önce sadece 15 düğün yapıldığını belirten Inventum Global’in kurucu ortaklarından Bünyat Özpak, Cumartesi günü ajanslara yalnızca 2019 yılında, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 32 düğün yapıldığını söyledi.

“Bu yıl şirket olarak 25 düğün düzenledik” dedi. Diğer firmalarla birlikte bu sayının 32’ye ulaştığını söyledi. Hintlilerin düğünlere verdikleri öneme işaret eden Özpak, Türkiye’yi tercih eden Hintli ailelelerin gelir düzeyi oldukça yüksek. 2020 için de zaten birçok rezervasyon aldık.

“Ekim için 13-14 gerçekleşen ve hatta ön ödemeli düğün yaptık. Eğer böyle devam ederse, tek başına yapacağımız etkinliklerin sayısı 35-40 düğün olacak ”dedi.

Dünyada 1 milyardan fazla nüfusa sahip iki ülkeden biri olan Hindistan, ABD’den sonra grup etkinliklerinde ikinci ve düğün turizminde birinci sırada yer alıyor. Bu lüks düğünlerin masrafları 500.000 dolar ila yüz milyon dolar arasında değişiyor.

50 milyar dolarlık Hint düğünü pastasından pay almak isteyen Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hindistan’a yaptığı ziyareti ve yerel turizm şirketlerinin çabalarını takip eden son iki yılda ciddi ilerleme kaydetti.

Hindistan’a yakın konumdaki Tayland, bu düğünlerin en büyük bölümünü elinde bulunduruyor, bunu Malezya ve Singapur izliyor. Dubai ise son yıllarda payını hızla artırdı.

Ancak, Hindistan ile Türkiye arasındaki vize politikası en büyük engel olarak görülüyor. Turizm uzmanları vizenin kaldırılmasıyla ve Hindistan ve Türkiye tarafından uygulanan turist başına karşılıklı teşviklerle daha fazla düğün ve etkinliğin düzenlenebileceğini vurguluyor.

Türkiye’nin Hindistan ile karşılıklı vize politikasına değinen Özpak, elektronik vizelerin uygulamaya konmasıyla, bu etkinliklere katılan Hintli düğün ve turist sayısının artabileceğini belirtti.

Özpak “Elektronik vizeye geçmeden istediğimiz rakamları yakalamak mümkün değil” dedi. “Şimdi Çin’e vize konusunda büyük esneklik sunuyoruz. Hindistan’a aynı esnekliği sunarsak, geri dönüş daha hızlı ve ekonomik olarak daha yüksek olacaktır. Bu durumda, bahsettiğimiz rakamların 10 katı olacağını düşünüyoruz. 2019’da yaklaşık 250.000 yolcu Çin’den geldi. Hindistan’a vize kolaylığı sağladığımızda, birkaç yıl içinde 1 milyon yolcuya ulaşacağız ve düğün sayısında on kat artış sağlayacağız ”dedi .
“Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, kişi başına ortalama 600-604 dolar gelir elde ediyoruz. Bu rakamı artıran faktörler toplantı ve kongre gruplarıdır. Rakamları 1100 dolara kadar çıkıyor ”dedi. “Ancak, Hint düğünleri genellikle daha yüksektir. Bazıları kişi başına 2.000 ila 6.000 avro harcıyor. Hint düğünleri, dünyada kişi başına en yüksek harcama yapılan organizasyonlardır. Bu nedenle çok ciddi bir ekonomik getirisi var. Ayrıca düşük sezonda geliyorlar. Çok yüksek harcama ile Kasım-Mayıs ayları arasında geliyorlar. ”

Özpak, 2019 yılında dünyanın en büyük elmas üreticisine ev sahipliği yaptıklarını söyledi. “Dünyanın en büyüğüne ev sahipliği yaptık. Burada harika bir düğün yaptılar ”dedi. “Bunun dışında, Hindistan’da elektronik endüstrisinde lider bir şirketin sahibinin kızının düğününü ve aynı zamanda Hindistan’daki en zengin ailelerin birinin düğününü gerçekleştirdik. Bu aileleri getirdikçe, başkalarını getirmemiz kolaylaşıyor. Referansları ile Türkiye’yi tam olarak anlamayanları ikna etmek kolaylaşıyor ”dedi.

Benzer Haberler