İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında artan nüfus ve kuraklık nedeniyle Çeşme’de zorunlu su kesintisi uygulamasına gitti. 26 Temmuz 2025 tarihinden itibaren başlayan uygulama ile Çeşme Yarımadası’ndaki su kaynakları korunarak, ilçenin su ihtiyacı dengeli bir şekilde karşılanmaya çalışılacak.
Kesinti Saatleri ve Etkilenecek Bölgeler
Her gün 23.00 ile 06.00 saatleri arasında su kesintisi yapılıyor. Bu uygulama, başta Çeşme merkezi olmak üzere tüm yarımadayı kapsayacak. İZSU, su kesintisi saatlerinde vatandaşların ve özellikle turistik tesislerin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almasını önemle duyurdu.
Amacımız Suyu Verimli Kullanmak
İZSU yetkilileri, bu zorunlu uygulamanın amacının, mevcut su kaynaklarını korumak, tüketimi dengelemek ve yaz sezonu boyunca su sıkıntısı yaşanmasını önlemek olduğunu belirtti. Vatandaşların ve işletmelerin su kullanımında daha dikkatli olmaları ve israftan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.
Kaynak: İZSU
