Ana sayfa » Oteller » Accor, Çin’deki Büyüme Hedeflerini İkiye Katlıyor

Accor, Çin’deki Büyüme Hedeflerini İkiye Katlıyor

Dünyanın önde gelen konaklama gruplarından Accor, Çin pazarına yönelik stratejik vizyonunu ve dev yatırımlarını Şanghay’da düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu. Çin’in küresel büyüme ve seyahat inovasyonundaki kilit rolünü bir kez daha vurgulayan şirket, ülkedeki lüks otel ağını genişleterek kapasitesini önümüzdeki beş ila altı yıl içinde yaklaşık iki katına çıkarmayı planlıyor.

Çin anakarasına yönelik turizm talebindeki hızlı toparlanma ve artış, şirketin bu agresif büyüme stratejisinin temelini oluşturuyor. Accor’un açıkladığı verilere göre, özellikle Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarının itici gücüyle bu yılın başından itibaren Çin’e gelen turist oranında geçen yıla kıyasla yüzde 46 gibi dikkat çekici bir büyüme yaşandı. Halihazırda Büyük Çin (Greater China) bölgesinde 50’den fazla şehirde, 17 farklı marka altında 830’u aşkın otel ve 140 binden fazla oda ile hizmet veren grup, yeni yatırım planları doğrultusunda bu tesis sayısını 1.600 otele ulaştırmayı hedefliyor.

Accor’un bölgedeki bu güçlü ilerleyişinin arkasında ise yerel devlerle kurulan derin ve uzun vadeli stratejik ortaklıklar yatıyor. Şirket; Jin Jiang International Group ile on yıllık köklü iş birliğini yeni projelerle genişletirken, H World Group ile doğrudan rezervasyon ve sadakat programları üzerindeki entegrasyonunu her geçen gün güçlendiriyor. Benzer şekilde, Sunmei Hotels Group ile sınırları zorlayan ortaklıklar sayesinde şirket, yeni otel markalarının ülkedeki yayılımını hızlandırarak pazar payını artırıyor.

Grubun genişleme stratejisinin kalbinde ise lüks segmentte peş peşe atılan imzalar yer alıyor. Bölgede halihazırda Raffles, Fairmont, Sofitel ve MGallery gibi dünyaca ünlü markalarıyla 50’den fazla lüks otel işleten ve 40’ı aşkın lüks projeyi aktif geliştirme aşamasında tutan Accor, toplantı sırasında büyük bir genişleme hamlesini kamuoyuyla paylaştı. Bu hamle kapsamında Fairmont Hangzhou Huagang, Sofitel Xi’an Chanba, MGallery Collection Hangzhou Jianghehui, MGallery Collection Pujiang, Swissôtel Hangzhou Westlake ve Pullman Shanghai Qilu gibi prestijli otellerin yapımı için resmi imzalar atıldı. Ek olarak, Jin Jiang International ile Şanghay’da hayata geçirilecek yepyeni bir lüks otel projesi için de çerçeve anlaşmasına varıldığı duyuruldu.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin, Çin’in yalnızca dünyanın en büyük turist gönderen pazarlarından biri değil, aynı zamanda küresel gezginlerin hayallerini süsleyen birinci sınıf bir varış noktası olduğunun altını çizdi. Bazin, yerel yetenekler ve güçlü Çinli ortaklarla yürüttükleri paha biçilmez iş birliği sayesinde bu eşsiz ilerlemeyi kaydettiklerini ifade ederken, Çin turizm endüstrisinin uzun vadeli gücüne inandıklarını ve bu pazarın küresel turizmin temel motoru olarak seyahatin geleceğini şekillendirmeye devam edeceğini belirtti.

Gözden Kaçmasın