Türkiye’nin turizm sektörünü temsil eden en köklü meslek birliği TÜRSAB’ta, Kasım 2025’te yapılacak 26. Genel Kurul öncesi seçim atmosferi ısınıyor. Sektörün yakından tanıdığı isimlerden M. Nezih Hacıalioğlu, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla TÜRSAB Başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Manifestosunun başlığı: “Öncü TÜRSAB, Büyük Türkiye.”
Mevcut Yönetim Sert Şekilde Eleştirildi
Hacıalioğlu, TÜRSAB’ın mevcut yönetimini “üyeden kopuk, israfçı ve işlevsiz” olarak nitelendirdi. “TÜRSAB bir aile şirketi değildir” diyerek, Firuz Bağlıkaya yönetimini üyelerin güvenini kaybetmekle suçladı. Özellikle aidatlar, plaka ücretleri ve anlamsız projelere yapılan harcamalar sert ifadelerle eleştirildi.
Somut Çözüm Önerileriyle Sahada
Adaylık açıklamasında dikkat çeken vaatler arasında şunlar yer aldı:
- Aidatlar 30 gün içinde kaldırılacak
- TÜRSAB plakası ve pulu maliyetine verilecek
- İstanbul dışından gelen her üyeye 20.000 TL destek
- BTK’lar özgürleşecek, baskılar kalkacak
- İhtisas başkanlıklarına bütçe ve yol haritası
- Dijital dönüşüm ve tanıtım atağı
- Yeni TÜRSAB yasası, şeffaf süreçle hazırlanacak
“TÜRSAB’ı Tek Adamın Değil, Üyenin Birliği Yapacağız”
Hacıalioğlu, TÜRSAB’ın yeniden üretken, saygın ve üyeye hizmet eden bir yapıya kavuşması gerektiğini vurguladı. “Üye artık beklemekten bıktı. TÜRSAB kimsenin tekeline bırakılamaz” diyerek, birlik içinde yeni bir vizyon çağrısı yaptı.
