Güneydoğu Asya’yı etkisi altına almaya başlayan Ragasa Tayfunu nedeniyle Hong Kong’da hava trafiği durma noktasına geldi. Hong Kong merkezli hava yolu şirketi Cathay Pacific, 23 Eylül itibarıyla 500’den fazla uçuşun iptal edileceğini duyurdu.
36 Saatlik Kapanış Cathay Pacific sözcüsü, salı günü saat 18.00’den itibaren (yerel saatle) Hong Kong Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış ve varış yapan tüm yolcu uçuşlarının durdurulacağını ve operasyonların ancak perşembe günü yeniden başlayacağını açıkladı.
200 km/saat Hızında Rüzgar Bekleniyor Yetkililer, saatte 200 kilometreyi aşması beklenen şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar nedeniyle havalimanının geçici olarak kapatılacağını bildirdi. Bu önlem, yolcu güvenliğini sağlamak ve olası riskleri en aza indirmek amacıyla alındı.
Diğer Şirketlerden Esnek Uygulamalar Cathay Pacific dışında Qantas, Greater Bay Airlines ve Hong Kong Airlines da uçuşlarında değişiklikler yaptı. Greater Bay Airlines, 23–26 Eylül tarihleri arasındaki uçuşlar için ücretsiz değişiklik ve 24 Eylül uçuşları için tam geri ödeme imkânı sunarken; Hong Kong Airlines da benzer şekilde ücretsiz değişiklik politikası uygulayacağını duyurdu
