Ana sayfa » Aktüel » Kapalıçarşı restore ediliyor

Kapalıçarşı restore ediliyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katıldığı törenle İstanbul Valiliği, Fatih Belediyesi ve Kapalıçarşı Yönetimi arasında “Kapalıçarşı’nın Beden Duvarlarının ve Sokaklarının Düzenlenmesine İlişkin” protokol imzalandı. Protokol ile 65 bin m²’lik bir alanda restorasyon çalışmaları yapılarak çarşının sokakları ve beden duvarları yenilenecek.

Protokole göre projeye İstanbul Valiliği 22,5 Milyon Lira, Fatih Belediyesi 2,5 Milyon Lira ve Kapalıçarşı yönetimi de 40 Milyon Lira’lık katkı sağlayacak

“Kapalıçarşı Yenileme Alanı Kapalıçarşı Kat Malikleri Yönetim Sınırında Kalan Kısımda Beden Duvarlarının ve Sokaklarının Düzenlenmesine İlişkin” Protokol İmza Töreni’ne İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş katıldı.


Kapalıçarşı’da 65 bin m²’li bir alanda yapılacak restorasyon çalışmaları ile yapıların taşıyıcı ayakları, çarşının zarar gören duvarları, sokak kaplamaları, kalem işleri, elektrik ve aydınlatma tesisatı yenilenecek; sokak cepheleri boyanacak.

Benzer Haberler